FAQ

Flow Wonen

Flow laat energie stromen. Het staat voor de opwekking, het gebruik en het hergebruik van nieuwe vormen van energie. Milieuvriendelijk, duurzaam en helemaal klaar voor de toekomst. In Flow Wonen kom je vanzelf in een flow. 

Ja, Flow Wonen bestaat uit acht woningen. Dit heeft onder meer te maken met de spelregels die de Gemeente Almere stelt voor het te ontwikkelen veld in Oosterwold.
Zie https://maakoosterwold.nl/hoe-werkt-het/spelregels-voor-ontwikkeling/

CPO+

CPO staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Traditioneel is hierbij geen ontwikkelaar bij betrokken. Bij Flow Wonen staat de + voor de begeleiding die je krijgt van de ontwikkelende initiatiefnemers LiveFree en Timpaan. Samen met hen en de 7 andere kopers maken jullie een succes van Flow Wonen.

MICRO POWER PLANT

De VVE is eigenaar van de MPP. De VVE heeft een onderhoudscontract met een derde, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de MPP. Deze partij draagt zorg voor het reguliere onderhoud, de storingsafhandeling en indien nodig voor vervanging van installatie-onderdelen.

De VVE sluit een contract af met een energieleverancier. Die zorgt ervoor dat teveel opgewekte energie aan het reguliere net kan worden terug geleverd. Dit kan alleen in de zomermaanden. 

In het contract met de energieleverancier dient de aansluiting en de overeenkomst met de energieleverancier als back-up voor de individuele bewoners, mocht de MPP onverhoopt niet functioneren. Daar tegenover kan een microgrid bij een landelijke storing autonoom in onafhankelijke eilandmodus functioneren.

MICROGRID

Een microgrid is een microversie van een regulier stroomnet. In Flow Wonen wordt de energie vanaf een lokaal productiepunt, de MPP, rechtstreeks gebracht naar de 8 gebruikers. Het is dus een subsysteem waarvan de aansluiting op het net gebeurt in één enkel connectiepunt. Deze verbinding werkt als een schakelaar waardoor het microgrid van het openbare net kan worden losgekoppeld. De zonnepanelen en de Micro Power Plant zorgen ervoor dat je het hele jaar over je eigen energie beschikt, zonder afhankelijk te zijn van levering uit het netwerk.

DE WONING

Ja… in Noorwegen is een soortgelijke woning te bezichtigen. In Nederland is ons ontwerp uniek, wel is er al een kleinere variant op Texel, waar u al wel de kwaliteit kan bewonderen. Hierover volgt later meer.

In de basis is die woning al hoogwaardig en compleet uitgewerkt, onder meer met een badkamer, keuken en een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Heb je specifieke wensen en ideeën, laat het ons weten. Maak eens een afspraak, we nemen de mogelijkheden graag met je door!